Çankaya’da Muzaffer Oruçoğlu “Yüzyıllık Bahar” Resim Sergisi

Muzaffer Oruçoğlu’nun “Yüzyıllık Bahar” adını taşıyan ve 1917 Ekim Devrimi konulu resimlerinden oluşan sergisi, 12 Aralık 2018- 02 Ocak 2019 tarihleri arasında, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Vakfımızın organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Serginin açılışında, sanatçı Muzaffer Oruçoğlu’nun gönderdiği mesaj şöyleydi:

“Arkadaşlar,
Sergiye olan ilginizden dolayı tümünüze teşekkürlerimi sunuyorum. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen Çankaya Belediyesi başkanı sayın Alper TAŞDELEN başta olmak üzere tüm emeği geçenlere; Onur Vakfına, sergilerimi düzenleyen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Ekim Devrimi’ni tüm yönleriyle resmetmeyi çok isterdim. Burada bulunan devrimle ilgili tablolar, devrimin önderlerini, devrimin ilham kaynaklarını, neferlerini öne çıkarmayı amaçlayan tablolardır. Benim de zaten amacım, yüzüncü yıl vesilesiyle seyircilere devrimin belli başlı renklerini sunmaktı. Yetmişinci yaşımın eşiğinde bunu ne derece başarabildim bilemiyorum.
Ekim Devrimi bizlere, bir devrimcinin her günün bir devrim günü olduğunu; devrimci bir yaşamın, devrim günleriyle inşa edilen bir yaşam olduğunu telkin ediyor. Bu da hiç kuşku yok ki sürekli bir aşma hareketidir; miskinliği cevvaliyetle, geriyi ileri olanla, eskiyi yeni ile aşma…
Öneri ve özellikle de eleştirilerinizi bekliyor, tümünüzü sevgiyle selamlıyorum.”

Foto Galeri İçin Buraya Tıklayınız