İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belleğimizde: 14 Nisan

1759- Alman besteci George Friederich Handel öldü. 
1865 – ABD Cumhurbaşkanı Abraham Lincoln vuruldu. Güney ve Kuzey arasındaki iç savaşta Güneylilerin teslim olmasından beş gün sonra, Güney sempatizanı tiyatro oyuncusu John Wilkes Booth, Lincoln’ı Washington’daki Ford Tiyatrosu’nda oyun izlerken tabancayla vurdu.
1894 – Thomas Edison, sinemanın bir öncüsü sayılabilecek kinetoscope adlı cihazının ilk gösterisini yaptı.
1900 – Paris Uluslararası Fuarı açıldı. Fuarda Osmanlı Pavyonu da yer aldı.
1902 – İlk Kürtçe gazete Kürdistan’ın son sayısı yayınlandı. Kürdistan ilk Kürtçe Gazete olarak 22-4- Nisan 1898’de ilk sayısı Kahirede çıktı. Mikdat Mithat Bedirxan tarafından yayınlandı. Bu derginin sayıları Kahire, Londra, Cenevre, Kürdistan folkstan’da yayınlandı. 31 sayı yayınlandı.
1912- İlk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, Kuzey Atlantik’te gece yarısından önce buzdağına çarparak batmaya başladı.
– Bir Alman şirketine 1910’da ısmarlanan Galata Köprüsü hizmete girdi. Köprüden geçiş 1930’a kadar paralı olarak sağlandı. ‘Müruriye’ denilen geçiş parasını, önlükler giyen tahsildarlar topluyordu.
1925 – Azadi Kürdistan İstiklal Cemiyeti lideri Cıbranlı Miralay Halit Bey ve arkadaşı Yusuf Ziya Bey Bitlis’te idam edildiler. Şark İstiklal Mahkemesi’nin kararıyla Yusuf Ziya Bey asılarak, Albay Halid Bey ise asker olduğu için kurşuna dizilerek öldürülürler.
1928 – Eski Ticaret Bakanı Ali Cenani Bey, bakanlık bütçesinin kullanılmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle dokunulmazlığı kaldırılarak Yüce Divan’a verildi.
1930- Çocuk yaşta Bolşevik Parti’ye katılan şair, oyun yazarı ve aktör Mayakovsky (36) yaşama veda etti.
1931 – Kral XIII.Alfonso’nun monarşi rejimiyle yönetilen İspanya’da 12 Nisan’da yapılan yerel seçimlerin cumhuriyet yanlısı sosyalist-liberal ittifakın üstünlüğüyle sonuçlanmasının ardından Kral ülkeden kaçtı, kurulan Geçici Hükümet “İkinci Cumhuriyet”i ilan etti.
1935- Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden bir grup müzisyen Ankara’ya geldi. Konuk sanatçılar arasında Konuk sanatçılar arasında besteci Dimitriy Şostakoviç, kemancı David Oyştrah, piyanist Lev Oborin de yer alıyordu.
1939- John Steinbeck’in “Gazap Üzümleri” romanı ilk kez New York’ta basıldı.
1944 – İngiltere ve ABD, Türkiye’ye nota vererek, Almanya’ya krom ihracının durdurulmasını istedi.
– Hindistan’ın Bombay Limanındaki büyük patlama 300 kişinin ölümüne yol açtı.
1947- Güreşçi Yaşar Doğu Avrupa Şampiyonu oldu, Türkiye milli takımı Avrupa üçüncülüğünü kazandı.
1956 – Chicago Illinois’de video ilk kez halka tanıtıldı.
1957- İçişleri Bakanı Namık Gedik, Fener Ortodoks Patriğiyle görüştü. Görüşme sonrası yayımladığı bildiride Patrikhane, “Vatana sadakatle bağlıyız. Kıbrıs siyasi bir meseledir” dedi. Bildiri yetersiz bulundu.
1959 – 102 üniversite öğrencisi, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu’na çektikleri telgraflarda “İstanbul’da yüksek tahsilde bulunan Kürt gençleri” imzasını kullandılar. Kürtçülük konusunda derhal yayım yasağı getirildi.
1967- Yasaklanan “Kadınlar ı-ıh derse”oyunu Aristofanes’in bir oyunundan uyarlanmış olan Lale Oraloğlu, açlık grevinin 4.gününde İstanbul Valisi’ne Aristofanes’in kitaplarını siyah kurdeleyle yolladı.
1967- TİP Sakarya İl Örgütü’nün kapalı salon toplantısında “Nurcular ve İmam-Hatipliler” arbede çıkardı: 6 yaralı.
1968- Seçim kampanyasını başlatan Cumhuriyet Halk Partisi lideri İsmet İnönü, “Bizim başlıca rakibimiz solumuzda bulunan, dış politikada bizden en uzak ve bizimle amansız mücadele eden TİP’tir. TİP’in dış politikası memleketin hayati menfaatlerine aykırı; emniyet, Amerika ve Sovyet Rusya’ya karşı düşmanlık göstermemektir.”
1969- 14 öğrenci kuruluşu, ODTÜ’ye güvenlik güçlerini çağıran rektör Kemal Kurdaş’ı “istenmeyen adam” ilan etti; boykot 19 Nisan’a uzatıldı. Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nail Gürman, ODTÜ’yü işgal eden öğrenciler için ”faşizme davetiye çıkarıyorlar” dedi.
Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’nda ülkücü öğrenciler solcu öğrencileri okula sokmayınca çatışma yaşandı.
– Kırıkkale’de yaklaşık 4 bin işçi toplu sözleşme görüşmelerini istedikleri gibi sonuçlandırmayan Türk Metal-İş Sendikası merkezini tahrip etti.
– Yozgat’ta imam-hatip ortaokul ve lise öğrencileri boykota gitti. Gerekçelerden biri: resim öğretmeninin cennet ve cehennemi çizmeye zorlaması.
– Sansür yine film yasakladı: Bunuel’in “Gündüzlerin Yosması”, Godard’ın “Küçümseme”, Stevens’ın “En Büyük Hikaye”, Shavelson’un “Devlerin Gölgesinde”
1971- Başbakan Yardımcısı Atilla Karaosmanoğlu, “Ortak Pazar seviyesine 2359 yılında ulaşabileceğiz” dedi.
1975- ODTÜ’de yaklaşık 9 bin öğrenci, “Milliyetçi Cephe hükümetinin kuruluşunu, jandarmanın kampüs içindeki baskısını ve idarenin sessiz kalışını” protesto için 2 günlük boykota başladı. Boykot kararının alındığı forumun ardından öğrenciler kampüs içinde yürüyüş yaptı.
– Adana’da 8 Aralık 1974’de CHP mitinginden dönerken Ülkü Ocağı önünde dövülüp 2 hafta komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden işçi Hüseyin Örek’in davasına başlandı.
1976- 11 Nisan’da hayata veda eden DİSK Genel Sekreteri İbrahim Güzelce İstanbul’da törenle toprağa verildi.
1978- Malatya/Çavuşoğlu Mahallesi’nde sokakta yürürken ülkücülerin silahlı saldırısına uğrayan Arguvan Lisesi öğrencisi Zeynel Adıgüzel hastanede hayatını kaybetti, akrabası Akçadağ Öğretmen Lisesi öğrencisi Müslim Adıgüzel yaralandı.
– Kahramanmaraş/Pazarcık postanesine CHP eski ilçe başkanı M.Özdal adına Ankara’dan gönderilen, Özdal’ın almadığı bombalı paket postane görevlilerince açılırken patladı; 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Paketi MHP’li M.Özdoğan’ın gönderdiği ileri sürüldü.
– Samsun sigarası karaborsaya düştü.
1980- Fatsa’nın bağımsız belediye başkanı Fikri Sönmez’in organize ettiği, komitelerin aylardır hazırlıklarını yaptığı 8 Nisan’da başlayan “Halk Şenliği” sona erdi.
– Bütün dünyada silah tüccarı olarak tanınan Suudi Arabistanlı Adnan Kaşıkçı, Başbakan Süleyman Demirel’le görüştü.
1981- Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak üzere yurt dışına çıkmak isteyen eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit’e izin verilmedi.
– Şarkıcı Bülent Ersoy ameliyatla cinsiyet değiştirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şarkıcının sahneye çıkmasını yasakladı. Aynı yasak, bütün eşcinsel sanatçılara uygulandı.
1982- 52 idam cezası istenen DİSK Davası’nda sorgulara başlandı.
1983- Kürtaj Kanunu kabul edildi.
1985- Başbakan T.Özal Japonya’nın “Yomiuri” gazetesine konuştu: “Hapishanelerde siyasi mahkum ve basın mensubu yok, katiller ve anarşistler var.”
1986 – Amerikan yurttaşlarına ve askeri birliklerine karşı saldırıları desteklediği gerekçesiyle Libya’ya hava saldırısına girişti.
– Fransız feminist yazar Simone de Beauvoir, yaşamını yitirdi.
1987 – Tek tip öğrenci derneği yasa tasarısı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da protesto edildi. 73 öğrenci gözaltına alındı. İki gün sonra Anavatan Partisi tasarıyı geri çekmek zorunda kaldı.
– Türkiye, Avrupa Ekonomik Topluluğu’na tam üyelik için başvurdu. Türkiye’nin AET’ye tam üyelik başvurusu Devlet Bakanı Ali Bozer tarafından Belçika Dışişleri Bakanı ve AET Dönem Başkanı Leo Tindemans’a verildi.
1988 – Baas rejiminin Kürdistan bölgesinde Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği ve enaz 182 bin Kürdün katledildiği Enfal askeri operasyonu’nun kurbanlarını anma amaçlı 14 Nisan günü Kürdistan Bölge Hükümetince Enfal günü olarak anılmaya başlandı. Enfal Harekatı çerçevesinde Baas rejimi Germiyan ilçesinde vahşi saldırılarını sürdürdü. Yeni Aligan köyü yakılarak talan edildi. Germiyan bölgesindeki 3. Enfal en kanlı ve tehlikeli olandı. Bu Enfal de binlerce insan kaybedildi. Yüzlerce insanda canlı olarak mezarlara gömüldü.
– “Nasıl Bir Demokrasi İstiyoruz” adlı kitapta “yayın yoluyla milli duyguları zayıflatıcı propaganda yaptıkları” iddiasıyla dava açılan Doç.Server Tanilli (yurt dışında) ile Amaç Yayınları Sorumlu Müdürü Mehmet Adil Demirci’nin yargılanmalarına başlandı.
1989- Adana Tekel Sigara Fabrikası’nda işçileri “geç işbaşı yapma” eylemine kışkırttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Tek Gıda-İş’ten 3 sendikacının serbest bırakılması için 700 işçinin oturma eylemine 2 saat sonra polis copla müdahale etti, 20 işçi gözaltına alındı.
İzmir’de işçiler “Açız” yazılı fanilalarla işbaşı yaptı.
Ankara’da Karayolları işçileri çıplak ayakla yürüdü.
İstanbul’da 25 bin belediye işçisi toplu viziteye çıktı.
67 bin enerji işçisi eylem yaptı.
1990- TBKP liderleri Kutlu ve Sargın’ın ölüm orucunun 8.gününde Galatasaray’da toplanan, çoğunluğu “siyah giysili” kadınlar Bilgesu Erenus’un eşliğinde şarkı söyledikten sonra alkış ve sloganlarla Taksim girişine yürüdü, polis engelleyince oturma eylemi yaptı: 7 gözaltı.
1991 – SHP, DYP, HEP, SP, RP ile baro, bazı sendikalar ve meslek kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen “Sığınmacılarla Dayanışma Mitingi” Diyarbakır’da yapıldı. Mitingten sonra yürümek isteyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 10 kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
1992 – Başbakan Turgut Özal’a silahlı saldırıda bulunan ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Kartal Demirağ, şartlı tahliyeden yararlanarak serbest kaldı.
1993- Alacakları ödenmeyen İstanbul’un Bakırköy, Kağıthane ve Zeytinburnu Belediye işçileri protesto eylemlerine devam etti.
– 18 Dev-Sol’cu duruşmada “Silahlı Devrimci Birlikler” pankartı açıp slogan atınca dövülerek salondan çıkarıldı.
1994 – ABD jetleri, Irak’ın kuzeyinde, üç Türk subayının da bulunduğu iki helikopteri “yanlışlıkla” düşürdü.
– Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın grup konuşmasındaki “RP birgün mutlaka iktidara gelecek ama bu geçiş dönemi tatlı mı olacak, kanlı mı olacak buna halk karar verecek” sözleri hakkında Devlet Güvenlik Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet ve Yargıtay başsavcılıkları üç ayrı soruşturma açtı.
– Ankara Öğrenci Platformu’na bağlı bir grup üniversite öğrencisinin Kızılay’da paralı eğitimi protesto gösterisini cop ve tekme-tokatla dağıtan polisler Kanal D muhabiri Metin Uca ve kameraman Ferhat Yalçıner ile Aydınlık muhabiri Sinan Onuş’u dövüp hakaret etti.
Paralı eğitimi protesto İçin Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gösteri yapan gruba polis saldırısını görüntülemeye çalışan Cumhuriyet Gazetesi muhabirleri Ahmet Şık ve Hatice Tuncer polislerce dövüldü.
– Özgür Gündem gazetesi kapatıldı.
1996 – Kamu çalışanları grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkı talebi ve “mezarda emekliliğe” karşı Ankara, Adana ve Manisa’da alanlara çıktı. Ankara’da “Demokrasi Platformu”nu oluşturan 60 kitle örgütünden 10 bini aşkın emekçi Celal Bayar Bulvarı’ndan Tandoğan’a yürüdü.
– 10 Nisan’daki polis operasyonunda öldürülen DHKP-C’li M.Karakuş ve M.Bektaş Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
1997 – Tutuklu bulunan Genel Başkan Murat Bozlak’la birlikte Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) 13 yönetici tahliye edildiler.
– Yargıtay, Jandarma Asayiş Bölge eski Komutanı emekli Korgeneral Hulusi Sayın’ı öldürmek suçundan yargılanan ve idama mahkum edilen Erol Özpolat’ın kararını onayladı.
– RP’li Ümraniye Belediyesi’nden çıkarılan 137 memur, belediye önünde gösteri yaptı.
1998- Beykoz ve Sarıyer’in yeşili koruma amaçlı SİT alanı ilan edilmesine ilişkin Koruma Kurulu kararına karşı iptal davası açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R.Tayyip Erdoğan kavşak, refüj ve otoyol sınırlarına “400 bin fidan dikilmesi” kampanyası başlattı.
“III. Ulusal Hemofili Günü” nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R.Tayyip Erdoğan: ”Türkiye hala sosyal devlet bilincini tartışıyor. Devlet sağlıktan elini çekerse bu ihanet-i vataniyedir” dedi.
1999 – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın HADEP’in 18 Nisan seçimlerine katılmasının ve faaliyetinin yasaklanması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı ikinci başvuru da reddedildi. HADEP’in seçimlere katılması kesinleşmiş oldu. Vural Savaş, ‘HADEP seçime girerse, yüzlerce terörist milletvekili ve belediye başkanı seçilir.’ demişti.
– NATO savaş uçakları “yanlışlıkla” Kosovalı Arnavut mültecilerin konvoyunu bombaladı, 75 kişi öldü.
2000- Rusya nükleer savaş başlığı sayısının indirimini öngören Start-II anlaşmasını onayladı.
2001- IMF politikalarına karşı Emek Platformu İstanbul, Gaziantep, Çorum, Batman, Burdur ve Eskişehir’de “Yolsuzluğa ve Yoksulluğa Hayır” mitingleri yaptı. Platformun sözcüsü ‘Yüzbinler hükümetten hesap soruyor’ dedi. İstanbul’da Emek Platformu Bileşenleri’nin Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı’ndaki mitingine 30 bin kişi katıldı. Eyleme 50 bin kişinin katıldığı Gaziantep’te esnaf kepenk kapattı.
– F tipi cezaevlerine karşı süren ölüm orucu eyleminde Murat Çoban (DHKP-C davası tutuklusu) eyleminin 177. gününde yaşamını kaybetti.
– Susurluk sanıklarından eski Terörle Mücadele Daire Başkanı İbrahim Şahin kayıp silahlar nedeniyle 1 yıl hapis cezası aldı.
– Rusya’da tek bağımsız televizyon kanalı NTV’nin yayınlarına ve yönetimine el kondu.
– İran’lı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi’nin ”Sarhoş Atlar Zamanı”filmi gösterime girdi. Film İran-Irak sınırında katırlarla yaptıkları kaçakçılıkla ayakta kalmaya çalışan -en büyüğü 12 yaşında- 4 öksüz kardeşin hikayesini anlatıyor.
2002 – Doğu Timor’da Nobel barış ödüllü eski gerilla lideri Xanana Gusmao devlet başkanı oldu.
– Venezüella’da 48 saatlik “Patron destekli darbe” bastırıldı. . Başkan Hugo Chavez iki gün tutsak edildikten sonra bugün göreve geri döndü, Carmona gözaltında.
– F Tipi cezaevlerinde tecride karşı “3 kapı 3 kilit” önerisini destekleyen pankart açarak Beyoğlu Mis Sokak’tan Galatasaray’a yürüyen Özgür Gençlik üyesi 15 kişi dövülerek gözaltına alındı.
– İsrail Anayasa Mahkemesi de aynı gün, Cenin Kampında öldürülen Filistinlilerin teslim edilmesini koşullu kabul etti: Filistinliler ölülerini hemen gömmezse bunu İsrail askerleri yapacak.
2003 – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Manisalı Gençlere İşkence Davası’nda verilen mahkumiyet kararına itiraz eden 6 polisin taleplerini reddetti. Dosyalar infaz için Manisa’ya gönderildi.
– DEHAP Diyarbakır Kadın Kolları üyeleri “Demokratikleşme yolunda açık mektup kampanyası” kapsamında aydınlara mektup gönderdi.
2004 – KKTC’de ‘Bu Memleket Bizim Platformu’ Lefkoşa’da ‘Referanduma Evet’ mitingi düzenledi.
– Birgün Gazetesi yayın hayatına başladı.
– Irak’ta “Yeşil Tugay” adlı İslami örgüt kaçırdığı dört İtalyan rehineden birini öldürdü. İtalyan askerleri Irak’tan çekilmezse diğer rehineleri de öldüreceklerini söyledi.
İşgal güçleri de Irak’ta Şii lider Mukteda Sadr’ın bulunduğu Necef’i kuşattı.
2005- Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne bağlı El-Hurriye TV’de çalışan gazeteci Fadıl Hazım Fadıl ve kameraman Ali İbrahim Aissa Bağdat’ın güneyinde bomba patlamasıyla öldü.
2006 –Diyarbakır’da çatışmaları izlerken polisin açtığı ateşle 30 Mart’ta ağır yaralanan, “Devrimci Demokrasi” gazetesi muhabiri İlyas Aktaş öldü.
– “Sosyal Güvenlik Reformu” paketinin ilk bölümü olan Sosyal Güvenlik Kurumu Yasa Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde kabul edildi.
– Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen şenlikte üniversite dışından gelen 25 ülkücü sopa, bıçak ve satırlarla öğrencilere saldırdı.
2007 – Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Ankara’da “Cumhuriyet’ine sahip çık Mitingi” düzenledi. Polis mitinge 70 bin kişinin katıldığını ileri sürerken, organizasyon komitesi en az bir milyon kişinin katıldığını açıkladı “Çankaya’da imam istemiyoruz”, “Çankaya laiktir, laik kalacak”, “Çankaya’ya değil, Yüce Divan’a”‘, “Her şey vatan için” sloganları atıldı.
– Irak’ta Şiilerin kutsal kenti Kerbela’da bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 16’sı çocuk 56 kişi öldü, 150 kişi yaralandı. Başkent Bağdat’ta ise Cedriye Köprü’süne yapılan bombalı saldırıda 10 kişi öldü.
2008- İspanya tarihinde ilk kadın Savunma Bakanı olan 6 aylık hamile Carme Chacon, “Savunma’yı bir kadının yönetmesi, ordunun topluma entegrasyonunun bir göstergesidir” dedi.
2011- Ortak yazdıkları “Kırk Katır Kırk Satır -Ergenekon’u Anlama Kılavuzu” adlı kitaptan dolayı gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte dava açılan tutuklu Ahmet Şık “yeterli araç ve şoför olmadığı” gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Destekçiler Kadıköy Adliyesi’ne yürüdü.
– Samsun’da British American Tobacco (BAT) firmasına ait sigara fabrikasından çıkarılan işçiler, çalıştırılan işçileri taşıyan servis araçlarının fabrikaya girişini engellemek isteyince polis müdahale etti, çok sayıda işçi yaralandı ve gözaltına alındı.
2012- 31. İstanbul Film Festivali’nde “En iyi film” seçilen “Tepenin Ardı”nın yönetmeni Emin Alper ödül törenindeki konuşmasında, ödülü tutuklu hocası Prof.Büşra Ersanlı ve cezaevlerindeki gazeteciler, belediye başkanları ve siyasetçilere adadı.
Sinema yazarları, sanatçılar ve sinemaseverler yıkılması planlanan Emek Sineması’na destek için Taksim’den Emek Sineması’na kadar yürüdüler.
– Grup Yorum’un Bakırköy Halk Pazarı’ndaki “Bağımsız Türkiye-ONların Türküsü” konserine yaklaşık yüzbin kişi katıldı.
2013- Çevre ve Şehircilik Bakanı E.Bayraktar yurtdışından ilaçlarını getiremediği için yardım isteyen kanser hastası kıza para verdi. Lenf kanseri olan ve Tekirdağ’da ailesiyle birlikte yaşayan 27 yaşındaki Dilek Özçelik durumu ağırlaşınca kaldırıldığı Ankara’daki bir hastanede 14 Ocak 2018’de hayatını kaybetti.
– “Emek Bizim Istanbul Bizim İnsiyatifi” bir kez daha yıkımı protesto etti. Festival kapanışında da protestolar vardı.
2014- Yargıtay 11.Ceza Dairesi, Şerzan Kurt davasında polis memuru G.Avcı’ya verilen 8 yıl hapis cezasını aleyhte bozarak “kasten adam öldürme”den müebbet ve “haksız tahrik” indirimiyle 12 ile 18 yıl arası hapis cezası istedi.
– Ankara’da bulunan Yatağan Termik Santrali işçilerinden bir grup, santralin ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın girişine kendilerini zincirledi.
– Hadımköy Greif’te üretimi durdurup 60 gündür direniş yapan işçilere operasyonda 91 kişi gözaltına alındı.
– Grup Yorum’un Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’ndaki “3. Tam Bağımsız Türkiye” konserine 40’a yakın sanatçı destek verdi.
2017- Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de aralarında bulunduğu 13 sanıkta, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı “ByLock” tespit edildiği bildirildi.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı.